dijous, de juny 14, 2007

www.sossagradafamilia.org

El tren d'alta velocitat que pot esfondrar la Sagrada Família
(i la Pedrera)

El Ministerio de Fomento de l'Estat espanyol ha aprovat un projecte que posa en greu perill la Sagrada Família (i la Pedrera), l'obra mestra de l'arquitecte català Antoni Gaudí, a Barcelona. El projecte en qüestió és la construcció imminent d'un túnel per a un tren d'alta velocitat (TAV -o AVE, Alta Velocidad Española-) que passarà per sota de la façana principal de l'edifici, l'anomenada Façana de la Glòria (c/ Mallorca).

Considerem que donada:

1. La vulnerabilitat i el pes d'un edifici tan singular com aquest.

2. La naturalesa inestable del sòl sobre el que s'assenta la construcció i els corrents subterranis que el travessen.

3. Les obres del túnel que seran molt agressives i duraran 28 mesos.

4. Tenint en compte que el monument rep una mitjana de 7.000 visites diàries.

És una vergonya que es dugui endavant un projecte semblant, ja que no es té en compte el desastre que suposaria que hi haguessin despreniments parcials o fins i tot un esfondrament total del temple, ja que això podria causar moltes morts i afectaria un edifici declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Però també volem denunciar que aquest no és l'únic edifici de Gaudí afectat pel traçat, ja que la Pedrera es troba en el traçat del túnel. També estan afectats d'altres edificis insignes del modernisme català, una singular masia del segle XIV, un refugi de la Guerra Civil (1936-1939) i dos jaciments arqueològics, a més de múltiples centenars d'habitatges de ciutadans preocupats.

Fes-te escoltar: envia un email!

Si també et preocupa que per la construcció d'aquest túnel per a un tren d'alta velocitat (TAV) la Sagrada Família pateixi conseqüències irreparables, t'encoratgem perquè la teva veu sigui escoltada:

1. Recomana aquest web als teus amics

2. Omple el següent formulari i la teva queixa serà automàticament enviada a totes les administracions i organitzacions, responsables o no del projecte de traçat, però que poden ajudar a modificar-lo.

http://www.sossagradafamilia.org/

--------------------------------------------------------