dissabte, de setembre 23, 2017

«Prefereixo fora d’Europa que dins d’Espanya»

http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20170620/423517116928/buscar-informacio.html

 
CARTES DELS LECTORS
20/06/2017 

Buscar informació

Llegint les cartes d’Emma Arasa (“Sí, pero no”, 10/VI/2017) i Mercè Cucurny (“Ens falta informació”, 16/VI/2017) recordo la frase que va dir fa poc un polític català: “Qui vol fer coses troba mitjans i qui no vol fer res troba excuses”. Ja han preguntat o buscat informació d’això? Perquè a mi els webs de l’ANC i la Fundació Catalunya Estat m’han resolt molts dubtes. A més, és fàcil deduir que es vol una democràcia com les de la resta d’Europa Occidental: França, Itàlia, Àustria...

Pel que fa a la Unió Europea, només Espanya voldria que ens expulsessin, però no li interessa que hi torni a haver una frontera a la Jonquera perquè Catalunya podria carregar d’aranzels les mercaderies espanyoles. I no poden passar totes per Irun (l’embús estaria assegurat). Si ens expulsessin podríem tornar a demanar el reingrés i no s’entendria que, havent acceptat països que es van independitzar després d’una guerra (els Balcans), no n’acceptessin un que ho fa per via democràtica.

De totes maneres, pel fet que l’Estat espanyol es deixaria d’emportar 16.000 milions d’euros anuals i que la Generalitat tindria competència plena en ports, aeroports, infraestructures ferro­viàries, etcètera, prefereixo fora d’Europa que dins d’Espanya.



1 Comentaris:

A les divendres, 13 de juliol, 2018, Anonymous Anònim ha escrit...

Per aquesta carta he rebut insults i amenaces.

L'autor

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home