dissabte, de gener 06, 2018

La (poca) vergonya de les "normes de contaminació"

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/1312935-contradiccions-en-les-normes-de-contaminacio.html


EL LECTOR ESCRIU
Dimarts, 2 de gener del 2018

Contradiccions en les normes de contaminació

En la meva família tenim dos automòbils, tots dos de gasolina injecció, un del 1996 i l’altre del 2004. Els dos vehicles han passat la ITV; el del 1996 contamina menys que el del 2004 segons les dades de la inspecció. El més curiós és que al del 2004 li han donat l’adhesiu de la DGT per poder circular els dies de contaminació i a l’altre no. 

La cosa no acaba aquí. Després d’informar-me pels ajuntaments i pel Síndic, diuen que no és pel que contamines; és pels anys o la matrícula que tens. He intentat informar-me per modificar l’automòbil i que no contamini passant-ho a consum de gas. Tampoc ha pogut ser. M’he trobat que no puc fer aquest canvi ja que també va per matrícula. 

Després de totes aquestes negatives solament queda pensar que el que més els importa no és reduir la contaminació; és que es venguin més cotxes. 

Espero que revisin les normes que volen aplicar ja que no crec que aconsegueixin reduir la contaminació ja que afecta un 14% dels automòbils i molts no fem ni 3,000 quilòmetres a l’any i no tenim calés per a un de nou. Solament estem autoritzats a contaminar de les vuit del vespre a les set del matí. Mare de Déu de la pedregada!, quina idea tan bona han tingut els savis de la contaminació.  

JOSEP MEGIAS VERGES
Sant Adrià de Besòs (Barcelonès)


http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/-/1114166-contaminacio.html


EL LECTOR ESCRIU
Dissabte, 8 d'abril del 2017

Contaminació

A l'espai Tribuna del 5 d'abril l'enginyer Eduard Albors parlava de les restriccions de la circulació. Em sembla molt bé que es controli la qualitat de l'aire que respirem, però voldria argumentacions per a la circulació dels vehicles de 20 anys com és el meu cas. És de benzina normal i passo correctament els controls que fa la ITV. Penso que l'Ajuntament no té dret a prohibir-me que agafi el cotxe entre setmana; per anar per Barcelona no l'agafo mai. Per a què serveix la ITV?

Penso que no es poden generalitzar les prohibicions. Agrairia que algú competent em donés l'explicació que m'estalviï haver de canviar de cotxe i que l'Ajuntament ho reconsideri i que les valoracions siguin individuals i prevalgui la ITV.

FRANCESC CARRERA I SANSA
Barcelona