dijous, d’abril 20, 2006

Impunitat per al totalitarisme global

AVUI 19/04/2006

Londres no jutjarà cap policia per la mort de Menezes
No hi ha prou proves contra els agents que van confondre el jove amb un terrorista

Cap dels policies implicats en la mort del brasiler Jean Charles Menezes, cosit a trets el 22 de juliol passat al metro de Londres al ser confós per un terrorista, serà processat, segons el diari The Sun.

Un jurista encarregat de revisar el cas per a la fiscalia general de la Corona, citat pel diari, manté que les proves dels fets delictius contra els agents que van disparar al jove brasiler, pensant-se que es tractava d'un terrorista suïcida, semblen insuficients. Per tant, no recaurà cap càrrec sobre els policies que van matar l'electricista brasiler, de 27 anys, ni tampoc sobre els seus responsables jeràrquics.

La font sosté que "es van cometre errors, però això no equival a mostrar un comportament delictiu". "Els policies que van obrir foc actuaven seguint ordres", afegeix el jurista. "No es pot esperar de forma realista que siguin perseguits per la justícia", va afegir la font. No obstant, segons el diari, el cap de la policia metropolitana, Ian Blair, segueix sotmès a fortes pressions perquè presenti la dimissió, tal com reclama la família de Menezes, en cas que la investigació reveli errades organitzatives.

El noi va rebre set trets de bala al cap, disparats per dos agents d'elit de Scotland Yard, a l'estació de metro de Stockwell l'endemà de l'atac terrorista fallit a la capital i dues setmanes després dels atemptats suïcides del 7 de juliol, que van fer 56 morts i 700 ferits.

La policia, sota una gran pressió aquell 22 de juliol, va rebre l'ordre de matar els sospitosos de ser potencials kamikazes. En aquell moment hi havia encara quatre sospitosos lliures. Però, malgrat els dubtes que Menezes va despertar en els agents, el jove brasiler no duia cap motxilla on pogués amagar els explosius.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vergonya i fàstic sense límits.
No puc dir res més sense que se'm regiri l'estómac.
I tenen la barra de dir-ne llibertat i democràcia de tot plegat.

Si us voleu fer una idea del que ens espera (i més aviat del que ens pensem) aneu a veure "V for Vendetta". Com a pel·lícula de ficció no val res, però vista en clau anticipativa no té preu.

1 Comentaris:

A les divendres, 23 de juny, 2006, Blogger Xevi ha escrit...

Certament.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home