dimarts, d’abril 25, 2006

La ignorància de la pròpia història

AVUI 21/04/2006
Bústia


Bandera espanyola

Jordi. Barcelona

He vist que s'estan publicant molts articles i comentaris a Catalunya al voltant de la Segona República Espanyola i els seus símbols. Jo només vull aportar que conèixer la pròpia història pot ser un bon antídot per a l'autoodi i el ridícul.

La gent que crema banderes espanyoles hauria almenys de saber que està cremant la bandera de la Marina Catalana. Quan al segle XVIII es van adonar que ja sortia en massa mapes i gravats per censurar-los o fer-los desaparèixer tots i que, a sobre, era respectada a tots els mars coneguts, van tenir la genial idea d'apropiar-se-la.

Els que van cremar la reproducció de la nau Santa Maria que hi havia al port de Barcelona per ser un símbol espanyolista potser s'ho haurien pensat dos o tres cops si haguessin sabut que tota l'empresa de la Descoberta d'Amèrica va ser catalana.

De la mateixa manera els que passegen ara a Catalunya la bandera de la Segona República haurien de saber que el morat és el color de Castella. Era tanta la consciència castellana que els símbols espanyols eren en realitat els catalans i que ells ho hi havien aportat gaire res que a la primera oportunitat que van tenir van aprofitar per colar-ne un dels seus. Si no em creuen només cal que mirin l'escut del Reial Madrid.

2 Comentaris:

A les dimarts, 02 de maig, 2006, Anonymous Mowgli ha escrit...

Sóc de Saragossa però fa anys que visc a Catalunya i em sento més d'aquí que cap altre.Mai entendré a la gent que reinvindica "l'autodeterminació" del seu païs cremant banderes o fent coses similars. No és això un altre tipus de feixisme?
Ni tots els castellans són fatxes i oidien a Catalunya, ni tots els catalans volen la independència i odien a Espanya. Diàleg!!!

 
A les dimecres, 03 de maig, 2006, Blogger entrebits ha escrit...

Si aprofundeixes en la història de Catalunya entendràs moltes coses.

Però la història de veritat, no la franquista que encara surt als llibres de col·legi.

www.histocat.com

Salut

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home